SSWF informerar om landslaget!


För att kunna erbjuda svenska utövare de bästa möjligheterna för tävlingssatsningar samt för att höja nivån på svensk submission wrestling och för att få fram ett slag kraftigt landslag. Förbundet kommer tillsammans med lokala arrangörer att anordna fyra stycken tävlingar under året. En av dessa tävlingar ska vara SM som alltid ska anordnas under det fjärde kvartalet. De övriga tre deltävlingarna är Svenska Cupen 1,2 och 3. I SM och Svenska Cupen tävlingarna ger första, andra, tredje och fjärdeplaceringarna i varje viktklass rankingpoäng. Dessa rankingpoäng ligger sedan som grund för en plats i SW-landslagstruppen. För att uttagningen till landslagstruppen ska bli så rättvis och med ett så brett underlag som möjligt, baseras uttagningen till landslagstruppen på dom fyra tävlingarna Svenska Cupen 1, 2, 3 och SM som är utspridda på året. Poängen fördelas på följande sätt under varje cuptävling: 1:an - 4p, 2:an - 3p, 3:an - 2p och 4:an – 1p. Under SM så ger samma placeringar 2 extra poäng. SM vinnarna och dom två högst rankade kommer att få en plats i landslagstruppen och kommer att få inbjudningar till landslagsläger, föreläsningar, seminarier, osv. (meddelas via SSWFs hemsida och facebooksida) Landslags coachen kommer sedan att ta ut ett landslag från landslagstruppen inför internationella ADCC tävlingar samt ADCC EM. Utagningen kommer att baseras på tävlings aktivitet, placeringar på SM, SC och ADCC tävlingar samt deltagande på landslagsläger. Dom rankinggrundande Tävlingarna är utslagsturneringar med ADCC pro-regler och har inga erfarenhetsklasser dvs vem som helst får ställa upp så länge man är +18 år. Personer som är 16-17 år kan söka dispens via SSWF (maila till kontakt@subwrestling.se).

Årets första landslagsträff kommer inom väldigt kort att hållas i Stockholm på kampsportstadion. På denna träff kommer de som får representera Sverige i European Trials i Maj att väljas ut från landslagstruppen. Mer info kommer inom kort.